Acasă » 2015 » Octombrie » 18 » Trupul lui Arsenie Boca ar putea fi mutat
7:48 PM
Trupul lui Arsenie Boca ar putea fi mutat

În cel puţin două articole mi-am spus părerea despre “fenomenul Arsenie Boca” şi cum mi se pare a fi doar o manipulare a unor forţe încă necunoscute. Vedeţi acest articol –Operaţiunea secretă “Arsenie Boca”: după 20 de ani de uitare, a început isteria naţională privind “sfântul României”! Ce se ascunde în spatele ei? –, dar şi acest articol –Un sociolog român renumit se întreabă cine îl promovează pe Arsenie Boca! Despre “Operaţiunea Arsenie Boca” am vorbit şi eu acum câteva luni! Ce forţe obscure finanţează această operaţiune!?

 

În ultimul articol, Mircea Kivu, sociolog, se întreba următoarele: “Acum vreo doi ani, când am observat că pe Facebook, în zona aceea de pagini sponsorizate, apăreau multe pagini avându-l în centru pe Arsenie Boca, Părintele Arsenie Boca, Sfântul Arsenie Boca, m-am întrebat cine plătește. Pentru că eu știu că paginile care apar acolo sunt plătite de cineva ca să fie promovate. De ce aproape întotdeauna, mai toate știrile de pe internet folosesc mereu această poză, eventual puțin prelucrată? Ăsta e un argument în plus ca să cred că este o acțiune profesionistă de promovare. Orice om de publicitate știe că ai nevoie de ceea ce se cheamă o identitate vizuală clară. De preferat unică”.

 

Aşadar, ce forţe ascunse se află în spatele “fenomenului Arsenie Boca”? Unul din răspunsuri ar putea fi chiar Biserica Ortodoxă Română, soluţie pe care am găsit-o într-un articol de pe revistablogurilor.ro, care preia o emisiune PRO TV despre Arsenie Boca. Asta cu toate că Biserica Ortodoxă pare, cel puţin oficial, să nu susţină o eventuală canonizare a lui Arsenie Boca. Citez din articol:

“Există voci din cadrul ierarhiei bisericeşti care susţin că e posibil ca într-o bună zi trupul părintelui Arsenie Boca să fie scos de la mănăstirea Prislop şi mutat la Bucureşti, unde se construieşte acum Catedrala Mântuirii Neamului. Şi, bineînţeles, acest pelerinaj se va muta în acea zi la Bucureşti. Asta ar însemna bani mulţi pentru întreţinerea viitoarei catedrale”.

N-ar fi deloc exclusă o asemenea ipoteză. Vă daţi seama: se creează o isterie naţională, dar şi artificială legată de un călugăr, pe nume Arsenie Boca, iar apoi acesta este transferat la gigantica şi inutila Catedrală a Mântuirii Neamului din Bucureşti. Aflat în inima Bucureştiului, Biserica Ortodoxă ar scoate o mulţime de bani din valorificarea numelui Arsenie Boca…

Vizualizări: 82 | Adăugat de: crys
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]