Acasă » 2015 » Iunie » 9 » Când este timpul potrivit pentru căsătorie?
8:06 PM
Când este timpul potrivit pentru căsătorie?


Timpul potrivit pentru căsătorie este diferit pentru fiecare persoană și unic în fiecare situație. Nivelul de maturitate și experiența de viață sunt factori variabili; unii oameni sunt pregătiți pentru căsătorie la 18 ani, iar unii nu sunt niciodată pregătiți pentru ea.

Din moment ce rata divorțurilor în America depășește 50 %, este evident că majoritatea oamenilor din societate nu văd căsătoria ca pe un angajament trainic. Totuși, acesta este punctul de vedere al lumii, care, de obicei, îl va contrazice pe cel al lui Dumnezeu (1 Corinteni 3.18).

O temelie puternică este imperativ necesară pentru o căsătorie de succes și ar trebui stabilită înainte ca cineva să aibe întâlniri sau să curteze un posibil partener de viață. Umblarea noastră creștină ar trebui să includă mai mult decât simpla participare la biserică duminica sau implicarea în studiul biblic. Trebuie să avem o relație personală cu Dumnezeu, care vine numai din încrederea în Isus Cristos și ascultarea de El.

Un cuplu care vrea să se căsătorească trebuie, de asemenea, să se asigure că se cunosc unul pe altul foarte bine. Trebuie să își cunoască unul altuia punctele de vedere privitoare la căsnicie, finanțe, rude prin alianță, creșterea copiilor, disciplină, îndatoririle soțului și ale soției, dacă numai unul dintre ei sau ambii vor lucra în afara casei și nivelul spiritual al celeilalte persoane.

Mulți oameni se căsătoresc, încrezându-se în cuvântul partenerului că este creștin pentru a descoperi mai târziu că a fost doar o declarație de pe buze. Fiecare cuplu care se gândește la căsătorie ar trebui să treacă printr-o consiliere cu un consilier creștin pe teme maritale sau cu un pastor. De fapt, mulți pastori nu vor oficia cununii dacă nu s-au întâlnit de câteva ori cu cuplul într-un cadru de consiliere.

Căsătoria nu este doar un angajament, ci un legământ cu Dumnezeu. Este promisiunea de a rămâne cu cealaltă persoană pentru restul vieții tale, indiferent dacă partenerul tău e bogat, sărac, sănătos, bolnav, supraponderal, subponderal sau plictisitor. O căsnicie creștină trebuie să dăinuiască prin orice circumstanțe, incluzând lupte, mânie, devastare, dezastru, depresie, amărăciune, dependență și singurătate.

Biblia este clară cu privire la faptul că dragostea nu se bazează pe simțăminte. Acest lucru este evident atunci când ni se spune să ne iubim vrăjmașii (Luca 6.35).

Dragostea adevărată este posibilă numai când Îi permitem Duhului Sfânt să lucreze prin noi, cultivând roada mântuirii noastre (Galateni 5.22-23). Este o decizie pe care o luăm zi de zi de a muri față de sine și față de egoismul nostru și de a-L lăsa pe Dumnezeu să lumineze prin noi.

Pavel ne spune cum să îi iubim pe alții în 1 Corinteni 13.4-7: „Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate; dragostea nu pizmuiește; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândește la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acoperă totul, crede totul, nădăjduiește totul, suferă totul.”

Când suntem gata să iubim o altă persoană așa cum este descris în 1 Corinteni 13.4-7, atunci este timpul potrivit pentru căsătorie.
Vizualizări: 169 | Adăugat de: Biancaaa | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]